Trendikästä - kiitos ei

Perjantai 30.8.2024 klo 14.14 - Kauko Niemi


Kielto_IMG_96621.jpg

Tavattoman kiinnostava näkökulma, mistä julkaistiin kymmenes ja viimeinen jakso Yle Areenassa viime maanantaina. Olisin kuvitellut, että aihe olisi kantanut vaikka kuinka pitkälle. Mutta kun pitää olla trendikäs.

Kuka ihmeessä jaksaa lukea jatkuvasti mikä on muotia, mikä trendikästä. Kuinka tyrkkyjulkkis pukeutui eilisellä kauppareissulla ja kuinka Sanna näyttäytyi tietyn laukkunsa kanssa jossakin, mihin hänellä ei ollut oikeasti mitään muuta asiaa.

Tuo otsikko on voimistunut minun elämässäni viimeiset 25 vuotta kiihtyvällä vauhdilla ja viime vuosina jopa selkeästi ohjannut toimintaani ja etenkin ostoksiani.

Jo 17 vuotta sitten, kun tein autokaupat, ilmoitin autokauppiaalle, ettei sitten takaikkunassa eikä rekisterikilvessä ole mitään autokaupan mainosta. Ja jos on, niin minun mainospaikka maksaa 0,41 euroa kilometriltä. Ei ollut kylttejä eikä tarroja. Ja itse nypläsin irti kaikki ylimääräiset muut merkit, jotka kertoivat auton ominaisuuksista. Niin kuin muistakin autoistani.

Kameran hihnasta, kun en raaskinut vaihtaa uutta hihnaa, olen maalannut pimentoon kameran tyypin. Sehän kertoisi liikaa minusta kuvaharrastajana ja käyttämästäni rahasta.

Vaatehankinnoissani aivan keskeinen valintakriteeri on nykyisin tekstitön, trenditön, muoditon, mutta hyvä ja käytännöllinen vaate. Siksi aloitan vaateostokseni netin jälkeen Mujissa. Sen kamppeet ovat käytännöllisiä ilman mitään leimaamista.

Siis välttelen viimeiseen asti tilannetta, että joku tekisi muka päteviä johtopäätöksiä elämästäni ulkoisin leimojen mukaan ja tavastani toimia tai pyrkiä julkisuuteen kepulikonsteilla ja rahan voimalla.

Trendikästä – ei kiehdo – kiitos ei!

Toki on tilanteita, joissa toisten kunnioittaminen vaatii harkintaa ja tilannetajua. Ja sitten on niitä pinttyneitä ajatuksia, joita ei esimerkiksi uskonnollista syitä pystytä välttämään.

Ruotsissa esimerkiksi esitetään lakia, ettei isän tarvitse saattaa tytärtään kirkon alttarille ja luovuttaa jo vuosia yhdessä eläneelle sulhaselle. Täyttä teatteria.

Yle ulkokuorrutti lähetyksiään ja poisti puvut urheiluruudusta. Mitä vaikutusta sillä on urheilutuloksiin ja niistä uutisointiin. Tämä on varmasti keskeisin syy, että kuuntelen uutiset mieluummin radiosta. Siis asiat asioina, eikä kuorrutettuna joillakin trendeillä.

Huomaan myös, että netissä, youtubessa jne nautin musiikista, joissa se itse musiikki ja sen tulkinta on pääasia ja esittäminen stagella sivuseikka.

No älkää pelästykö – tuskin vielä tulen kenenkään hautajaisiin pyjamahousuissa. Ovathan ne tällä hetkellä niin tavattoman trendikkäät.

 

 

 

Lisää aiheesta:

Pihalla somesta, vanhoissa vaatteissa, heviä korvissa

Tuotteen käyttö on lopetettava välittömästi

Puvut katosivat Ylen Urheiluruudusta – tästä on kyse

Ikoninen hääperinne halutaan kieltää Ruotsissa

Eetu innostui omavaraisuudesta

 

 

Avainsanat: Trendi, muoti, Yle,


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini